Caută
Close this search box.

Rafila: Rata infectărilor este de 8% – 10%, mult peste cea din perioada stării de urgență

alexandru rafila

Profesorul Alexandru Rafila, repezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), atrage atenţia că ne apropiem vertiginos de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa, iar rata infectărilor este de 8%-10%, mult mai mare decât în perioada stării de urgenţă.

Profesorul a explicat cum trebuie interpretate raportările care au explodat în ultimele zile şi atrage atenţia că nu ne putem aştepta să scadă numărul de infectări, dacă nu respectăm regulile de bază. Rafila a făcut apel şi la cei care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populaţiei.

„Declaraţiile contradictorii în spaţiul public creează confuzie şi vom ajunge la o situaţie mult mai gravă decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie.

Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe ţări au început să ceară teste, diferenţa rezultă din românii care călătoresc.

Proporţia este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienţi simptomatici. proporţia este undeva între 8 şi 10 la sută, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creştere foarte, foarte mare a procentelor pozitiv,” a spus Rafila, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri