Caută
Close this search box.

VIDEO Guvernul se pregătește pentru aplicarea legii carantinei

Guvernul pregătește noile măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului permise de noua lege a carantinei, care intră în vigoare mâine, a anunțat, luni, premierul României.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei”, a afirmat Orban, după ce a participat, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, la ceremonia de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, organizată cu prilejul Zilei Aviaţiei.

În privința studiului apărut în spațiul public, potrivit căruia, în cel mai negru scenariu am putea depăși un milion de cazuri active la finalul lunii septembrie, șeful Executivului a reamintit că au mai fost astfel de estimări care nu s-au concretizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri