Un călător care nu avea masca pusă corect la metrou a fost luat pe sus de jandarmi, cu o brutalitate mai mult decât evidentă, după ce acesta ar fi devenit reclacitrant și s-ar fi opus forțelor de ordine, deși era singur și nu poutea să facă mare lucru. Incidentul s-a petrectut în această dimineață la stația de metrou Unirii, unde călătorii șocați au putut asista la intervenția foarte brutală a jandarmilor, care au încătușat în tren un tânăr care s-a zbătut, a țipat și a opus rezisetență.

Pentru că tânărul, Iosif Zainea, nu purta masca pe nas, forțele de ordine i-au atras atenția, însă călătorul nu ar fi acceptat să-și pună corespunzător masca pe figură și a luat-o la fugă pe scări, a alergat prin pasaj și s-a urcat în trenul care duce spre Tineretului.

Jandarmii l-au urmărit și l-au imobilizat cu multă agresivitate.

Înconjurați de călători care filmau incidentul, 4 jandarmi au reușit să-l imobilizeze pe tânărul care țipa îngrozitor și se zbătea.

La fața locului au asistat și 2 polițiști, iar călătorii au criticat autoritățile pentru că l-au încătușat pe tânăr doar pentru că nu purta masca în mod coresunzător.

„În data de 13 iulie, în jurul orelor 10:50, patrula mixtă de ordine publică care executa serviciul în zona staţiei de metrou Unirii 2 a interceptat un bărbat care purta masca necorespunzător. La recomandarea patrulei mixte de a purta curect masca de protecţie, persoana în cauză a devenit recalcitrantă şi a fugit pe scrăile care duc spre metrou, urcând în trenul care ducea în direcţia Tineretului. S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistenţă devenind agresiv cu forţele de ordine. S-a procedat la imobilizarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul poliţiei metrou în vederea identificării şi dispunerilor măsurilor legale”, a declarat, Aktug Nebahat, purtătorul de cuvânt Brigada Speciala IGJR.

Bărbatul a fost ulterior amendat, a mai spus Nebahat care a menționat că la un astfel de tratament vor fi supuși toți cei care vor refuza să poarte masca în metrou.

De notat că Zainea s-a întors de curând de la Londra, unde purtatul măștii nu este obligatoriu.

De asemenea, în filmare se distinge și un jandarm care nu purta masca în mod corespunzător. În filmarea realizată de călători se aude cum cineva spune către jandarmi: ”O să plătiți scump” și adaugă: ”Uitați-vă la ei ce îi fac… Sunt aici să intimideze!” … ”Asta-i România, țară de c…t”.

406 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here