Caută
Close this search box.

VIDEO DSP Bucureşti nu a răspuns 30 de minute, la nici un apel. Raed Arafat, de faţă!

dsp bucureşti

Experiment făcut în prezența secretarului de stat Raed Arafat, de Digi24: televiziunea s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și ar trebui să sune la DSP.

Au fost cel puțin șase încercări la cele trei numere de telefon puse la dispoziție de DSP București. Toate încercările s-au soldat fie cu ton de „ocupat”, fie s-a auzit vocea unui robot. A trecut aproape jumătate de oră până când de la capătul celălalt să se audă o voce umană care a îndemnat: „Ziceți”.

Experimentul a fost motivat de numeroasele mesaje pe care Digi24 le-a primit din partea telespectatorilor în care aceștia s-au plâns că nu pot da de DSP, așa cum prevede procedura, fie pentru a anunța că au fost contacți ai unei persoane pozitive, fie pentru a anunța că au fost depistați cu COVID-19, fie pentru a afla rezultatul unui test pentru SARS-CoV-2.

În acest timp, prezent în studiou, Raed Arafat a asistat la încercările jurnaliștilor de a da de cineva de la DSP București și a explicat cum ar trebui să funcționeze această instituție, subliniind că instituţia a primit recent întăriri, pentru că a fost detașat personal suplimentar.

Când în sfârșit, aproape de încheierea emisiunii, jurnaliștii erau pe punctul de a renunța, a răspuns cineva de la DSP București: „Da, vă rog, bună seara, medicul de gardă, doctor Ilie, DSP București, vă rog”.

Doamna doctor a explicat că în acel moment erau trei persoane de gardă. „Eu în jurul meu am trei telefoane, colegele mele au alte trei. Eu am închis acum trei apeluri simultan, că nu mai dovedeam să fac față”, a explicat medicul.

„Pot să crească numărul (personalului). E un oraș mare. Poate că într-adevăr, trebuie schimbat modul. Nu știu care e modul în care sunt legate telefoanele”, a reacționat Raed Arafat.

Cum s-a desfăşurat totul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri