Caută
Close this search box.

Cazul primarului decedat de la Deveselu face înconjurul lumii. Ce spune presa internațională!

Cazul primarului comunei Deveselu, din județul Olt, Ion Aliman, care a murit pe 17 septembrie din cauza COVID-19 și care a fost reales duminică, a fost preluat cu intensitate de presa străină.

Astfel, pulicații internaționale precum agenția de presă Reuters, Le Parisien, ABC News, Associated Press, BBC, Euronews sau CNN au scris despre acest subiect ULUITOR.

„Vei fi mândru de noi: Locuitorii dintr-un sat din România au ales un primar decedat cu o diferență mare de voturi”, a scris Reuters.

„Povestea zilei vine din micul sat Deveselu din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după… moartea sa din cauza noului coronavirus”, scrie și Le Parisien.

„Partidul aflat acum în opoziție, cândva un partid măreț, a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei în cadrul alegerilor locale de duminică, dar a sărbătorit o victorie cumva bizară în altă localitate”, scrie ABC News.

„După ce l-au votat pe Ion Aliman ca primar în alegerile locale, cetățenii unui mic sat din sudul României au mers la mormântul acestuia pentru a-i aprinde lumânări. Aliman a fost reales pentru un al treilea mandat de primar al comunei Deveselu, cu toate că a murit din cauza unor complicații provocate de COVID-19 cu zece zile înaintea alegerilor”, au scris jurnaliștii de la Associated Press.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri