Caută
Close this search box.

HARTĂ INTERACTIVĂ Unde era Bucureștiul în urmă cu 340 de milioane de ani?

Harta interactivă este numită Ancient Earth Globe și a fost lansată în urmă cu doar câțiva ani de către paleontologul Ian Webster.

Platforma combină hărți paleontologice din proiectul PALEOMAPS și date de la GPlates, o bază de date geologice open-source.

„Sunt uimit că geologii au colectat destul de multe date astfel încât să-mi găsească casa în urmă cu 750 de milioane de ani, așa că m-am gândit că și alți s-ar putea bucura de această experiență”, afirma Webser în 2018, potrivit publicației Descopera.ro.

„Deși modelele pentru plăcile tectonice oferă rezultate precise, ar trebui luat în considerare faptul că locul este aproximativ. În timpul testelor mele am descoperit că rezultatele modelului variază semnificativ de mult. Am ales acest model anume pentru că este citat îndeajuns de mult și acoperă cea mai mare durată de timp”, mai explica Webster în 2018.

Așadar, în esență, poți da timpul înapoi pe Pământ și să te duci în urmă cu 750 de milioane de ani. Nu este chiar întreaga istorie a planetei, dar acoperă patru supercontinente, Pannotia, Gondwana, Laurenția și Pangeea, scrie Science Alert.

Atunci când intri inițial pe website, poți vedea Pământul din urmă cu 240 de milioane de ani, la mijlocul perioadei Triasic, pe vremea când Pangeea domina globul, fiind ultimul supercontinent înainte ca lumea pe care o știm în ziua de azi să se formeze. Viața se recupera în urma extincției Permian-Triasic sau Moartea cea Mare. Evenimentul a avut loc între 10 și 12 milioane de ani mai devreme, iar dinozaurii și mamiferele prosperau din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri