Zeci de mii de bieloruși au manifestat din nou, duminică, la Minsk, împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Protestele continuă de aproape o lună, de la alegerile de pe 9 august, pe care Lukașenko le-a câștigat cu 80% din voturi.

Corectitudinea alegerilor este contestată nu numai de către bieloruși, ci și de Uniunea Europeană. Pe de altă parte, Rusia a transmis semnale puternice Occidentului să nu se amestece în chestiunile interne ale Belarusului.

Îmbrăcați în culorile alb şi roşu ale opoziţiei, protestatarii s-au strâns în centrul Minskului, unde a fost desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate, cu blindate şi trupe ale armatei în jurul mai multor clădiri importante.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi pe marginea demonstraţiei opoziţiei, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit grupului pentru apărarea drepturilor omului Viasna. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii.

Manifestaţii fără precedent împotriva omului forte de la Minsk, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, au izbucnit în urma alegerilor de la 9 august al căror rezultat oficial este contestat de opoziţie.

99 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =