Caută
Close this search box.

NEAȘTEPTAT. Guvernul îi sfătuiește pe antreprenorii români să investească în străinătate

virgil popescu

Virgil Popescu (în foto), ministrul Economiei, a dat o declarație cu totul neașteptată. Aflat la un forum în Argeș, ministrul din Guvernul Orban îi sfătuiește pe anteprenorii români să investească în străinătate. Declaraţiile sunt de-a dreptul de neexplicat în contextul crizei din România generată de pandemia de COVID-19.

Ministrul Economiei a menţionat că România și Europa se află într-o plină criză economică generată de criza financiară.

Criză economică este suprapusă cu criza sanitară

Ministrul Virgil Popecu a explicat faptul că actuala criză economică este suprapusă cu cea sanitara. Totuși, criză economică este abia la început, susţine ministrul, în perioadă ce va urma, efectele acesteia se vor simţi mult mai accentuat:

„Suntem în criză economică, dar suntem într-o criză care este suprapusă peste o criză sanitară. Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară”, a declarat ministrul Energiei vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată în localitatea argeşeană Bascov.

În altă ordine de idei, ministrul a afirmat faptul că Guvernul va susţine în continure firmele mici şi mijlocii. Acesta a făcut o serie de promisiuni, cel mai probabil electorale, spunând faptul că exista un plan prin care se doreşte introducerea în economie a unui capital de 1 miliard de euro. Totuşi, menţionam faptul că tot mai multe patronate se plâng de faptul că Guvernul nu a făcut nimic concret, promisiunile au rămas la stadiu de promisiuni:

„Aţi văzut primul pas pe care l-am făcut vizavi de întreprinderile mici şi mijlocii, de capitalul autohton, cu acel miliard de euro pe care dorim să-l introducem în economie până pe 31 decembrie. Lucrăm în momentul de faţă la direcţiile strategice şi suntem în negocieri foarte clare cu Comisia Europeană pentru Planul naţional de rezilienţă, practic vorbim de alte 30 de miliarde de euro (…) şi ne batem la Comisia Europeană şi cred că vom obţine acceptul acesteia (…) ca din acest plan de rezilienţă să fie finanţat un capitol special pentru întreprinderi mici şi mijlocii”, a explicat ministrul Economiei.

Declaraţie şocantă făcută de Virgil Popescu! Încurajează interprinderile românești să investească banii în alte țări

În încheiere, ministrul a făcut o declaraţie de-a dreptul şocantă. Virgil Popesc şi-a arătat susţinerea anteprenorilor romani care vor să investească în afara graniţelor româniei. În contextul actual al pandemiei, sfatul lui Virgil Popescu este unul aberant, ţinând cont de faptul că anteprenorii români ar trebui să îşi țină capitalul, și aşa extrem de afectat de criză, în România.

„Încurajăm investiţiile străine în România, dar pe de altă parte (…) încurajez întreprinderile româneşti care vor să se ducă să investească ele în afară, la rândul lor, pentru că, de ce nu, putem şi vom putea să facem acest lucru sprijinind societăţile care doresc să se ducă să facă investiţii în altă parte”, a mai spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a vizitat, vineri, Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni şi două întreprinderi private din comună Bascov, urmând să se deplaseze şi la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri