Gabriela Firea pare să fie câștigătoarea alegerilor din 27 septembrie pentru Primăria Capitalei, a lăsat să se înțeleagă sociologul Mirel Palada.

Dar mandatul ei ar putea fi extrem de scurt, a fost bomba aruncată de Florian Bichir, la emisiunea moderată de Alecu Racoviceanu.

Înregistrarea dezbaterii poate fi urmărită aici:

Cifre de ultimă oră. Cine pierde, cine câștigă în marile orașe. O discuție fără inhibiții cu Florian, Alecu și Mirel
Iată, mai jos, afirmațiile incendiare din emisiunea EvZ TV privitoare la soarta actualului primar general:

Florian Bichir: „În două luni, dacă iese doamna Firea și sper să-mi dea dreptate și sociologul, va fi arestată.”

Mirel Palada: „N-am vorbit cu superiorii mei, dar o să-i întreb. E groaznic, e oribil felul în care… simplul fapt că ne gândim la așa ceva, lăsând glumele la o parte. Eu pot să spun doar ce se întâmplă în sondaje, nu știu ce se întâmplă cu Miliția și cu jandarmii și cu toți procurorii civili care gestionează clasa politică.”

Alecu Racoviceanu: „Eu știu legat de DNA, mi-amintesc, că au existat două modalități…”

Bichir: „De-aia-i blatul, Mirele, de-aia, Alecu, a fost blatul USR-PNL și-au împărțit sectoarele, și-au zis: «Nu ne iese Nicușor [Dan – n. red], avem ce să facem cu doamna Firea». Nu știu dacă se va ajunge la asta, dar sunt scenarii…”

Palada: „Am auzit și eu niște scenarii.”

Racoviceanu: „În istoria DNA există două modalități de abordare a perioadei electorale. Există cea – de exemplu cum a fost cazul Liei Olguța Vasilescu, când a fost reținută…”

Palada: „Vestitul an 2016, când i-a luat pe toți…”

Racoviceanu: „… când procurorii spunea așa: «Măi, uite ce, noi avem o informație despre o infracțiune. Posibilă infracțiune. (…) Și persoana despre care eu știu că este pasibilă de executarea unei pedepse cu închisoarea urmează să candideze. Repet, este modul de gândire al DNA din 2016. Ce fac? Las să meargă la urme și poate câștigă sau intervin și îl rețin acum, intervenind practic în procesul electoral. O măsură total în afara principiilor justiției.”

Palada: „Și a democrației.”

Racoviceanu: „A doua teorie era următoarea: Stăm «mutulică» până se termină electoralul și când se termină partea electorală intervenim în forță și asta, dacă mai țineți minte, cum a fost pus sub acuzare Marian Vanghelie imediat ce a câștigat alegerile pentru o tâmpenie. A și fost scos din dosarul respectiv, a fost achitat”.

Palada: „Dar asta nu conteaz. Atunci a fost demonizat și parademonizat atunci și a rămas cu acest stereotip pe care-l trage după el. C-așa-i în tenis…”

Racoviceanu: „Observ acum, până în 27 septembrie [ziua alegerilor], absența DNA legat de dosare cu candidați, cu câteva mici excepții.”

Palada: „Mai sunt trei săptămâni, au tot timpul din lume…”

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =