Guvernul bulgar a aprobat miercuri prelungirea până la 30 noiembrie a stării de urgenţă epidemică la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Decizia a fost anunțată miercuri de Guvernul de la Sofia într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Starea de urgenţă epidemică a fost declarată iniţial la data de 4 mai pentru o perioadă de o lună, în locul stării de urgenţă instituite la 13 martie, şi prelungită apoi de mai multe ori. Ultima prelungire urma să expire la sfârşitul lui septembrie.

Prelungirea stării de urgenţă epidemică şi implementarea măsurilor antiepidemice au ca scop să reducă impactul COVID-19 asupra sănătăţii publice şi a sistemului sanitar, a precizat Guvernul de la Sofia.

„Acest lucru este deosebit de important pentru protejarea sănătăţii şi vieţii persoanelor cu risc crescut de a face forme severe de boală – vârstnici, persoane cu boli cronice şi oncologice şi cu imunitate compromisă, în timpul propagării simultane a gripei sezoniere şi COVID-19”, potrivit agenției bulgare de presă BTA.

În ultimele 24 de ore, în Bulgaria au confirmate 109 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 3.049 de teste RT-PCR.

Bilanţul total al cazurilor de infectare a ajuns la 19.123, dintr-un total de 499.066 de teste. Numărul deceselor a ajuns la 767.

Până miercuri, 1.063 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

Numărul cazurilor active era, până miercuri, de 4.608, în spital fiind internați 716 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 31 la Terapie intensivă.

141 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =