Caută
Close this search box.

VIDEO Care a fost primul tren ce a testat calea ferată Gara de Nord – Otopeni

calea ferată

Nouă legătura feroviară către Aeroportul Otopeni a fost testată în premieră. Primul tren ajuns aparţine operatorului privat Transferoviar Călători, din Cluj Napoca.

Totuşi, CFR Călători a emis o informare de presă, în care susţine că nu a primit nici o solicitare pentru a testa nouă linie feroviară de la Aeroportul Otopeni.

„Referitor la afirmaţia apărută în spaţiul public, potrivit căreia CFR Călători nu a răspuns solicitării pentru a efectua testele pentru nouă linie feroviară spre Aeroportul Henri Coandă, precizăm că aceasta este falsă. Facem precizarea că CFR Călători nu a primit o astfel de solicitare.

Menţionăm de asemenea că CFR Călători a solicitat în urmă cu câteva săptămâni trasele de la compania naţională de infrastructură feroviară şi planul de mers, pentru a realiza transportul între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni.

Mai mult, compania a avut întâlniri cu reprezentanţii firmei care realizează construcţia, pentru a pune la punct detaliile privind amenajarea spaţiilor ce urmează să fie ocupate de personalul CFR Călători, în staţia de cale ferată din Aeroportul Henri Coandă.

Având în vedere că informaţia total nereală a fost preluată în spaţiul media, vă rugăm respectuos să preluaţi şi poziţia CFR Călători.

Apreciem că neverificarea informaţiilor preluate de pe alte site-uri conduce la o dezinformare a opiniei publice şi la o prejudiciere voită a imaginii şi implicit a activităţii CFR Călători”, a precizat CFR Călători, pe site-ul instituţiei.

„Nu au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, şeful şantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma gălăţeană care construieşte nouă legătură feroviară, informează Ziare.com.

Linia ar trebui dată în folosinţă până la final de an, stadiul fizic de execuţie al lucrărilor fiind în prezent de 97%.

Linia de tren dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni are aproximativ 20 de km, iar cele mai rapide trenuri ar trebui să parcurgă această distanţă în 21 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri