Doar două înfrângeri a suferit Simona Halep în acest atât de complicat și de straniu an 2020! Iar cea mai dureroasă dintre ele a fost cu siguranţă aceea din partida cu frumoasa hispano-venezueleană Garbine Muguruza, fosta campioana de la Wimbledon în 2017. A fost atunci 6-7 (8), 5-7 în semifinale la Australian Open, la capătul unui meci foarte strâns și plin de suspense, PE CARE SIMONA AR FI MERITAT SĂ ÎL CÂȘTIGE Celălalt eşec a fost cu Aryna Sabalenka, la Adelaide.

Înaintea memorabilei confruntări de duminică, 20 septembrie, de la Foro Italico, Garbine Muguruza o conducea pe Simona Halep la scorul partidelor directe din circuitul WTA cu 4-2. Acum este, desigur, 4-3, dar toate victoriile româncei au venit pe zgură, în vreme ce iberica s-a impus doar pe hard, ceea ce spune mult, mai ale cu gândul la marele turneu de Grand Slam (Mare Șlem)  acela de la Roland Garros, ale cărui calificări încep pe 21 septembrie, finalele fiind programate duminică, 11 octombrie.

De altfel, şi bookmakerii au mers tot pe o victorie a Simonei Halep. 1,45 fiind cota pe care a primit-o românca pentru obţinerea succesului care să o ducă în finală – și pe care l-a și obținut, În vreme ce Garbine Muguruza avea o cotă 2,85 din partea caselor de pariuri.

Revenind la meci: constănțeanca noastră și-a adjudecat foarte clar primul set, 6-3, mai clar decât arată scorul.

Apoi Simo a avut 1-0, 2-1 și 3-1 (cu break) în setul doi, apoi a fost la un pas de 5-3, dar Muguruza a întors neașteptat la 4-3 în favoarea ei, după câteva game-uri jucate fără greșeală, câștigând nesperat setul cu 6-4 și ducând meciul în decisiv.

Decisiv care avea să însemne cel mai palpitant film de suspense, pentru care și celebrul regizor al genului, Alfred Hitchcock, ar fi fost invidios. Simona a avut 4-0, apoi minge de 5-0, dar a ajuns la ”doar” 5-1, făcând instrucție în aceste prime 6 game-uri din decisiv cu fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros.

A urmat însă o revenire halucinantă a Muguruzei, care s-a apropiat la 4-5, de la 1-5! Chiar și așa, Simona și-a făcut jocul, a avut multe din acele sclipiri care sunt numai ale ei și în fața cărora până și Muguruza – cu un joc foarte bun pe ansamblul partidei – a trebuit să se declare învinsă.

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4

Astfel, Simona Halep va juca a treia sa finală la Foro Italico cu fostul lider mondial din 2017, actualmente locul 4 WTA, Karolina Pliskova, care a învins-o fără niciun efort în semifinale pe compatrioata sa Marketa Vondrousova, 6-2, 6-4.

Finala e programată duminică, la ora 15:30.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here