Până la jumătatea lunii viitoare, la Timişoara vor fi disponibile încă 120 de locuri, pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus. Toate corturile de campanie montate în vara acestui an, pe Stadionul CFR, vor fi înlocuite cu 131 de construcţii modulare.

”Sistemul medical modular de izolare şi tratament care funcţionează ca secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu Timişoara va intra într-o perioadă de reamenajare a facilităţii prin înlocuirea corturilor cu containere şi refacerea infrastructurii utilităţilor.

Această măsură este necesară pentru asigurarea confortului pacienţilor, prin condiţii superioare de cazare, dar şi efectuarea actului medical în condiţii optime pe perioada sezonului rece”, transmit reprezentanţii Spitalului Militar, citaţi de News.ro.

Cele 131 de containere vor avea spaţii de cazare, grupuri sanitare, holuri şi o zonă administrativă şi de cabinete medicale. Iar pe parcursul celor 30 de zile în care se vor monta aceste construcţii modulare şi se vor face racordurile la utilităţi, numărul de paturi pentru bolnavii cu COVID va scădea de la 50 la 30.

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, la Spitalul de Campanie de pe Stadionul CFR erau internaţi 23 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here