Caută
Close this search box.

Crin Bologa, procuror-şef DNA: Încep dosarele pe bani mulţi, cu persoane importante

bologa

Crin Bologa, procurorul șef al DNA, a declarat că activitatea DNA s-a îmbunătățit în ultimele luni, în ciuda greutăților cauzate de pandemie și de modificările Legilor Justiției.

Bologa a susținut că este în continuare nevoie de sprijinul populației, pentru lupta anticorupție, de sprijinul instituțiilor europene, dar și al autorităților pentru dezvoltarea propriului serviciu tehnic.

Șeful DNA a subliniat că activitatea parchetului a fost afectată de pandemia Covid-19. „Și la DNA am simțit din plin efectele pandemiei, timp de două luni, am avut suspendată urmărirea penală, în aproape toate cauzele, cu excepția celor urgente.

De asemenea, am avut limitări ale actelor de urmărire penală, persoane care nu se prezintă la anchete, pentru că invocă că-i expunem la infecția cu noul coronavirus, avem probleme în momentul în care efectuăm percheziții și ne expunem și oamenii noștri, avem probleme în momentul în care organizăm acțiuni de flagrant, unde există riscul infectării.

Toate aceste lucruri îngreunează lupta anticorupție și, de asemenea, au dus și la unele cazuri de îmbolnăviri ale angajaților noștri, nu multe. În schimb, avem mai multe cazuri de izolare, ca urmare a unor contacte directe”, a declarat Crin Bologa, în cadrul unei dezbateri online, organizate de APADOR-Ch.

Bologa a subliniat că lipsa personalului și pierderea sprijinului din partea SRI a îngreunat activitatea DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri