Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, despre vaccinul împotriva COVID: Va fi gratis, mai mult ca sigur

vaccin gripal

Ludovic Orban a vorbit, joi seară, în platoul Digi24, despre planurile de vaccinare pe care le-a întocmit, pentru momentul când vaccinul împotriva COVID-19 va fi gata și va ajunge și în România.

Premierul a declarat că, în primă fază, vor fi imunizați cei din categoriile de risc, iar vaccinul va fi, mai mult ca sigur, gratuit.

„La nivel european exista o înțelegere clară, când se va produce vaccinul, în funcție de cantitățile care se produc, el se va distribui către țările membre, în funcție de populația din fiecare țară.

Evident și noi vom face vaccinarea, fără nici o problemă. Va fi o eșalonare care va fi făcută în funcție de categoriile de risc pentru că nu o să avem vaccin pentru toți de la început. Mai mult ca sigur că gratis, cel puțin pentru categoriile vulnerabile.

Va exista o privatizare stabilită de specialiștii din Ministerul Sănătății. Avem informații, dar nu vrem să dăm, sunt companii care au făcut pași importanți, vreo două sunt în faza finală de testare”, a declarat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri