Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Nu vor fi făcute numiri în conducerea Romgaz

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu va fi făcută nici o numire în Consiliul de Administraţie al Romgaz, în această săptămână, în condițiile în care pe ordinea de zi a adunării acționarilor de vineri, 23 octombrie, apare numirea a trei noi membri ai Consiliului de Administrație.

G4Media.ro a scris că există trei propuneri făcute de Ministerul Economiei, care nu au nici o legătură cu domeniul energetic.

„Nu va fi nici o numire la Romgaz săptămâna aceasta. (…) Nu sunt numiri, nu folosiţi cuvântul numiri. Nu va fi nici o numire, nu numai în această săptămână, şi orice numire în consiliile de administraţie va fi făcută astfel încât să putem asigura o administrare corectă a companiei”, a spus Orban.

Cei trei noi membri propuși iniţial de Ministerul Economiei, acționar majoritar la Romgaz, sunt economistul Cristian Firu (controlor de trafic la CNAIR), juristul Andrei Dimitriu (consilier la Autoritatea Electorală Permanentă) și inginerul Virgil Popa (administrator al unei firme care vinde produse medicale, fost viceprimar în Sibiu, specializat în asfaltări, declarat incompatibil de ANI).

Întrebat  despre aceste numiri, președintele Klaus Iohannis a spus că se va interesa la Guvern.

Numirile sunt în contradicție atât cu programul electoral al candidatului la prezidențiale Klaus Iohannis, cât și cu programul de guvernare al Cabinetului Orban, așa cum a fost votat de Parlament.

Romgaz este cea mai mare companie cu capital de stat din România. Este cel mai mare producător de gaze naturale din România și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri consolidată de 5,1 miliarde de lei.

Romgaz este în cărți pentru a prelua, într-un consorțiu cu OMV Petrom și compania poloneză de stat PGNiG, o parte din participaţia ExxonMobil la proiectul Neptun Deep.

Grupul petrolier american Exxon Mobil a confirmat la începutul anului că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun, din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători, relata în ianuarie Reuters.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun, din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri