Caută
Close this search box.

Merkel: „Suntem într-un moment decisiv pentru a controla pandemia sau situația ar putea deraia”

LA RAZON: Germania înregistrează cel mai mare număr de infecții din aprilie. Cancelarul nu exclude noi restricții în orașele mari.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel a avertizat că aceste zile sunt „momentul decisiv” pentru a controla pandemia și a opri revenirea de noi cazuri, altfel există riscul ca situația „să deraieze” în această toamnă și la iarnă.

Angela Merkel a făcut aceste declarații după ce a susținut o conferință video cu primarii din cele mai mari unsprezece orașe din Germania, principalele focare de răspândire a COVID-19 în ultimele zile în țară.

„Știm cu toții că orașele și zonele urbane sunt acum locurile în care se va vedea dacă pandemia din Germania poate fi ținută sub control sau dacă acest control va deraia. În acest punct ne aflăm”, a afirmat Angela Merkel.

Din acest motiv, ea a considerat pozitivă introducerea de noi restricții în marile centre urbane pornind de la 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în șapte zile, cum ar fi închiderea localurilor pe timp de noapte, interzicerea vânzărilor de alcool și utilizarea măștilor.

Obiectivul acestor măsuri, a adăugat Merkel, este ca un număr cât mai mare posibil de infectări să poată fi urmărit, pentru a alerta toate contactele și a rupe lanțurile contagierii, astfel încât virusul să nu se răspândească într-un mod „necontrolat și incontrolabil”.

Prioritatea guvernului german este aceea de a putea aplana curba de contagiere fără a trebui să adopte restricții asupra vieții publice și a activității economice ca în lunile martie și aprilie.

Mai concret, cancelarul a subliniat importanța pentru executiv a revenirii activității economice, asigurarea locurilor de muncă și menţinerea „pe cât posibil” a creșelor, școlilor și a altor centre de studiu deschise.

Videoconferința cu primarii o urmează pe cea pe care guvernul central a ținut-o miercuri cu reprezentanții celor șaisprezece state federale și în care s-au decis noi restricții din cauza revenirii cazurilor de coronavirus.

Majoritatea statelor federale au interzis cazările pentru rezidenții din districtele germane cu incidență mare (cum ar fi mai multe în Berlin), cu excepția cazului în care persoana în cauză prezintă un test negativ efectuat cu 48 de ore înainte de călătorie. Această măsură coincide cu începutul sărbătorilor de toamnă într-o parte a țării.

Germania a raportat vineri că s-au înregistrat 4.516 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la jumătatea lunii aprilie, după cele 4.058 anunțate joi. Datele din zilele anterioare oscilaseră între 2.000 și 2.800 de cazuri.

Numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei crește astfel la 314.660, cu 9.589 de decese, dintre care 11 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților recuperați este de 271.800.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri