Capitala Rusiei, Moscova, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva COVID-19, a anunţat luni primarul Serghei Sobianin, citat de DPA.

Vaccinul Sputnik V a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale, pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

„Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, a declarat Sobianin, într-un mesaj publicat online.

Sobianin a menţionat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare, potrivit Agerpres.

„Este o cifră mare’, a apreciat primarul moscovit. El a avertizat însă că o revenire la măsurile de carantină, care au devastat economia rusă la începutul acestui an, ar fi „inacceptabilă şi imposibilă”.

„Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor”, a adăugat Sobianin.

Săptămâna trecută au existat „semne că răspândirea infecţiei este adusă sub control”, a precizat Sobianin, adăugând că numărul persoanelor care au folosit transportul public a scăzut cu 40%.

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă şi cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost sfătuite să evite deplasările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here