Caută
Close this search box.

Pedeapsa cu moartea pentru violatori. Ce țară a luat o astfel de decizie

Autoritățile din Bangladesh au anunțat că vor introduce pedeapsa cu moartea pentru violatori, în urma mai multor proteste prin care a fost condamnat numărul ridicat de violuri și agresiuni sexuale înregistrate.

Ministrul Justiției, Anisul Haq, a declarat pentru BBC că președintele va emite marți o ordonanță prin care va introduce această lege.

Numeroase proteste au izbucnit în ultimele săptămâni, după ce un video în care o tânără este violată de un grup de bărbați a devenit viral pe rețelele sociale.

De asemenea, un ONG din Bangladesh care se ocupă de astfel de infracțiuni a raportat cel puțin 5.400 de violuri în ultimul an.

Problema ridicată însă de numeroase organizații din țară este că mulți violatori nu sunt condamnați, iar multe violuri nu sunt raportate din cauza faptului că femeilor le este teamă că vor fi stigmatizate.

În cazul violului devenit „viral”, autoritățile din Bangladesh au transmis că femeia a fost violată și agresată de mai multe ori în trecut. De asemenea, șapte bărbați au fost arestați după ce înregistrarea a fost făcută publică.

Bangladesh a fost zguduit de proteste weekendul trecut. Manifestanții au strigat „Spânzurați violatorii” și „Fără milă pentru violatori”.

În statele membre ale Uniunii Europene, pedeapsa cu moartea este interzisă pentru orice tip de infracțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri