Caută
Close this search box.

Raed Arafat îi dă replica Patriarhului Daniel, după acuzele că a interzis pelerinajul la Sf. Parascheva

Raed Arafat a reacționat vineri seară, după ce Patriarhul Daniel le-a cerut autorităților să revină asupra deciziei de interzicere a pelerinajelor.

„Am evitat pe cât am putut să intru în acest subiect, pentru a nu spune unii ca Arafat e de o anumită religie şi înseamnă că face asta împotriva creştinilor. Nu iau deciziile singur, stăm mulţi la masă când luăm aceste decizii.
Vorbim de logică medicală. Nu s-a interzis nici un fel de sărbătoare să aibă loc sau o slujbă, s-a interzis deplasarea oamenilor în condiţii extrem de riscante către aceste locuri şi desfăşurarea acestor manifestări în condiţii de maximă aglomeraţie, în care nu mai poţi să controlezi ce se întâmplă şi să creezi o situaţie în care oamenii se întorc acasă şi produc focare”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.
Patriarhul BOR a criticat restricțiile impuse de autorități cu privire la organizarea pelerinajelor religioase în contextul pandemiei de coronavirus, acuzând autoritățile că au luat „o măsură disproporționată, discriminatorie şi fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”.
„Arhiepiscopia Iaşilor, în calitatea sa de organizator al acestui pelerinaj, s-a pregătit intens și foarte temeinic pentru întâmpinarea pelerinilor din acest an, ținând cont de toate măsurile sanitare aflate în vigoare.

 

Această pregătire temeinică şi o strânsă cooperare cu autoritățile locale erau o garanție că pelerinajul de la Iași sau apropiatul pelerinaj de la București, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, constituie, în acelaşi timp, un exerciţiu de protejare responsabilă a sănătăţii şi o manifestare a libertăţii religioase a unui popor eminamente religios. (…)

Măsurile restrictive ce se impun ca absolut necesare trebuie să aibă un solid temei legal, să fie justificate în mod transparent, argumentat şi nediscriminatoriu”, transmite Patriarhul Daniel, care-și exprimă speranța că autoritățile vor reveni asupra deciziei privind organizarea pelerinajelor religioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri