Caută
Close this search box.

Raluca Prună cere demisia tuturor celor ce l-au tolerat pe escrocul Baranga

raluca prună

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, cere ca toți cei care l-au ținut pe Laurențiu Baranga în funcții timp de 12 ani să demisioneze. Judecătorii au decis ca Baranga să fie pus în arest la domiciliu.

„Ce este Oficiul pe care fulgurant l-a condus acest domn? Este o unitate de informații financiare care face analiza tranzacțiilor suspecte și trimite (sau nu) dosarul la parchete, dacă există suspiciunea de spălare de bani.

Informațiile la care Oficiul are acces sunt foarte sensibile, clasificate cel puțin secret de serviciu, pe legislația română. Exact pentru acest lucru e important cine conduce instituția. În mod ideal, cineva alb ca zăpada.

Dacă e adevărat că și-a falsificat diplomă de bacalaureat, domnul Baranga trebuie să restituie toți banii publici pe care i-a încasat ocupând ilegal funcții pentru care se pare că nu avea pregătirea minimă, anume liceul. Și să primească o pedeapsă exemplară, proporțională cu prejudiciul reputației pierdute a României, ca partener fiabil.

Mai am și o întrebare retorică pentru toți cei care au atribuții de control în România. Cum este posibil într-o țară membru NATO și UE că un astfel de personaj să ajungă șef la ORNISS, șef la Oficiul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor? Asta nu e o întâmplare, este numai o ALTĂ breșă GRAVĂ de siguranță națională. Oamenii aceștia, numiți în astfel de funcții, fac obiectul vreunui screening?

Cei care prin natura muncii noastre trebuie să avem clearance de la autoritățile române stăm mai bine de 1 an să așteptăm, să fim verificați. Completăm chestionare ridicole, în care suntem întrebați de câte ori am ieșit din țară, unde anume și în ce perioadă exactă. La 14 ani de la integrarea în UE, la aproape 20 de când s-au ridicat vizele pentru UE!!!

Stăm cu sufletul la gură că mențiunea ‘nu pot preciza numărul exact al ieșirilor din România, întrucât rezidez în altă țară și călătoresc mult’, nu este suficientă pentru furcile caudine ale unui sistem bolnav. Un sistem viciat, ca să nu spun profund corupt, care altfel lasă oameni ca Baranga să ocupe funcții de șefi în instituțiile care ne controlează.

Să vă fie rușine, să vă dați demisia toți cei care ați fost complicii lui Baranga și nu v-ați făcut treaba!

PS Nu am nicio iluzie că voi primi vreodată, curând ORNIS-ul, deși l-am avut prin efectul legii că membru al guvernului și membru în CSAT. Nu voi trece screeningul vreunui Baranga sau al celor care inventează bărangi și au infectat tot sistemul cu rețele de tâmpiți șantajabili și manipulabili care vor face orice li se cere, chiar și ilegal. Baranga nu era ‘controlor’ la ORNIS sau ONPCSB, ci CONTROLAT politic”, a scris Prună, pe Facebook.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a lui Laurențiu Baranga, fost președinte al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de înșelăciune, fiind suspectat că și-a falsificat diploma de Bacalaureat.

Potrivit deciziei instanței, pe timpul când se află în arest la domiciliu, Laurențiu Baranga nu are voie să-și părăsească locuința fără permisiunea organelor judiciare și nu are voie să ia legătura cu reprezentanții Universității Valahia din Târgoviște și Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri