Caută
Close this search box.

ALERTĂ. ÎPS Teodosie, SCRISOARE DESCHISĂ către Ludovic Orban, despre riscul unui nou DECEMBRIE 1989

Scene fără precedent au avut loc la Constanța, unde poliția a intrat peste slujba ținută de ÎPS Teodosie și i-au scos pe credincioși ca să îi amendeze. În urma acestui incident, arhiepiscopul Tomisului i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îl atenționează că România ar putea repeta evenimentele din Decembrie 1989.

SCRISOAREA poate fi citită AICI

”În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tökés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură”, se arată în scrisoarea Înaltpreasfințitului Teodosie.

Treizeci şi nouă de persoane au fost amendate, miercuri, de poliţişti pentru că au participat la o slujbă religioasă la o biserică din municipiul Constanţa, fără a purta mască de protecţie sau a respecta regulile de distanţare fizică. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Municipiul Constanța este în carantină din 20 noiembrie și este permisă oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, miercuri, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi că în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară. Acolo au ajuns poliţiştii şi jandarmii constănţeni, care au constatat că faptele sesizate se confirmă. Sursa stiripesurse.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri