Caută
Close this search box.

Arafat la Alba Iulia: Situația e aproape la fel de gravă ca la Sibiu. Nu se poate decide carantina încă pentru că nu a propus DSP, ca să dea aviz INSP

raed arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, la Alba Iulia că aici situația este „aproape la fel de gravă” ca la Sibiu, dar că nu s-au realizat demersurile pentru a se putea impune carantina.

Arafat a explicat că, deși Alba Iulia are o rată de incidență Covid de peste 9 la mie, nu se poate decide carantina încă pentru că Direcția de Sănătate Publică Alba nu a făcut o propunere în acest sens, astfel încât INSP să dea un aviz care să fie trimis Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Apoi CJSU poate adopta o hotărâre care să îi fie trimisă lui Read Arafat pentru ca acesta să semneze ordinul de carantinare.

Raed Arafat a precizat că în Alba este vorba de transmitere comunitară intensă a virusului, spitalele sunt aglomerate, există pacienți care așteaptă la UPU și, prin urmare, trebuie luate măsuri.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că el nu vrea să spună ce măsuri trebuie luate, pentru a nu se interpreta că influențează deciziile pe care le va lua CJSU pe baza analizelor epidemiologice.

”Ni s-a prezentat situația, care este una serioasă. Există o incidență mare la nivelul municipiului Alba Iulia, depășește 9 la mie, se apropie de 10 la mie, la nivelul localității Sebeș și Blaj, unde sunt cifrele mari.

Va rămâne Comitetul pentru Situații de Urgență să discute măsurile și ce vor propune. La acest moment noi nu putem să luăm măsuri pentru că nu s-a luat conform legii, nu s-au propus din partea DSP-ului măsuri de carantinare de exemplu, ca să ajungă la INSP, să avizeze să ajungă la comitetul județean. La Sibiu de exemplu, acest lucru era deja făcut aici nu.

În baza a ce va decide comitetul domnul prefect va ieși ulterior să vă anunțe decizia comitetului”, a spus Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri