Caută
Close this search box.

Atac terorist la o sinagogă din Viena. Sunt cel puţin 10 atacatori, mai mulţi morţi şi răniţi

UPDATE 23.46 Presa locală vorbește despre o luare de ostatici la restaurantul Akakiko de la hotelul Hilton.

În acest moment, sunt cel puţin zece atacatori, iar poliţia acţionează în şase puncte din centrul Vienei.

Oamenii care trec prin faţa Operei din Viena sunt culcaţi la pământ şi verificaţi atent de poliţie.

UPDATE 23.05 Poliţia a încercuit un magazin din centrul Vienei, unde s-ar părea că sunt complici ai atacatorilor. Potrivit presei austriece, ar fi vorba despre o luare de ostatici.

Unul dintre atacatori ar fi detonat o centură cu exploziv.

Ministrul de Interne îl cataloghează drept atac terorist. Nu se cunoaşte încă dacă sinagoga a fost ţinta teroriştilor sau o altă locaţie din centrul capitalei austriece.

Mai multe persoane au decedat şi altele au fost rănite luni seara, într-un schimb de focuri în centrul Vienei, a anunţat poliţia pe Twitter. Centrul Vienei este închis.

“Au fost trase focuri de armă în centrul oraşului, sunt persoane rănite, staţi departe de locurile publice şi de transportul public”, a anunţat poliţia pe Twitter.

Un atacator a fost ucis, al doilea, capturat, iar al treilea a fugit.

Publicaţia Kronen Zeitung a relatat că atacul a avut loc pe o stradă unde se află cea mai importantă sinagogă din Viena.

Kronen Zeitung şi o altă publicaţie au scris, potrivit News.ro, că au fost trase focuri de armă într-o piaţă din apropiere, Schwedenplatz.

Redactorul şef al ziarului Falter a afirmat că cel puţin o persoană a fost ucisă, citându-l pe ministrul de Interne, care nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri