Locuitorii unui orășel american au ales un câine în funcția de primar. Situația nu este deloc neobișnuită având în vedere că în Rabbit Hash este deja o tradiție ca localnicii să voteze un patruped pentru această poziție.

Această tradiție datează din 1988.

Un câine ales în funcția de primar pare de neconceput în alte părți ale lumii, dar nu și în Rabbit Hash, un orășel din statul american Kentucky, unde această tradiție datează din 1988, scrie CNN.

La începutul săptămânii, americanii de acolo și-au ales nu numai președintele, ci și edilul, iar anul acesta câștigătorul este Wilbur, un bulldog francez.

Cursa din acest an a fost destul de strânsă, dar Wilbur a câștigat inima alegătorilor din Rabbit Hash. Patrupedul în vârstă de doar 6 luni va prelua mandatul de la un pitbull ales în 2016.

Stăpâna lui Wilbur a declarat, pentru CNN, că patrupedul a câștigat datorită unei campanii exemplare desfășurată pe rețelele sociale.

“A găzduit multe evenimente, a fost foarte activ pe rețelele sociale. A avut o campanie exemplară”, a declarat Amy Noland, stăpâna edilului-patruped.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here