Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru, fără mască

Nu suntem toți vinovați, așa cum a spus ministrul Nelu Tătaru în noaptea de sâmbătă spre duminică, chiar lângă spitalul din Neamț, unde rudele bolnavilor arși în incendiu se pregăteau să-și îngroape morții.

Nelu Tătaru: ”Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

După afirmația aceasta mincinoasă, domnule ministru, nu aveți altceva de făcut decât să plecați acasă. Știm deja de la psd-iști varianta consacrată a responsabilității politice: toată lumea e de vină, prin urmare nu a greșit nimeni. Multumim frumos, ne-a fost de ajuns!

Domnule Tătaru, chiar dacă nu plecați din funcție, o parte însemnată din această țară nu vă mai consideră ministru. Oamenii, care v-au girat cu încredere, care v-au considerat un ministru harnic, care bate spitalul cu piciorul și ia deciziii în cunoștință de cauză, v-au văzut fața adevărată. Oamenii, care v-au trecut cu vederea lipsa de fermitate doar pentru că ați afișat onestitatea, au auzit cum gândiți. V-ați dat jos masca și am văzut cu toții, noi ăștia, vinovații, în fața camerelor de luat vederi, un om josnic care spune că inclusiv părintele tău ars pe-un pat de spital a fost de vină.

Mai insultător de atât nu i-ar fi ieșit nici celui mai ticălos politician, în condițiile în care domnul Tătaru se află de luni bune la butoanele sistemului, creditat de o întreagă alianță de dreapta și ”susținut” neoficial de opoziție.

Dar faptele contează. Așa că ne vom rezuma la felul în care blestemul de a ne conduce niste incompetenți, iată, se repetă cu un nou incendiu, tras la xerox cu cel petrecut la Maternitatea Giulești, când bebeluși au murit carbonizați. Între aceste două evenimente, tragedia Colectiv, unde focul ne-a arătat cum corupția e capabilă să ne dea foc.

După lamentări și văicăreli politice, moment prielnic pentru nașterea unui întreg alai de neo-oportuniști, s-a continuat în același registru al cumetriilor, al șpăgilor și al numirilor politice. Serios acum, cum ar fi fost să lase din mână găina cu ouăle de aur, care e sănătatea? Imi amintesc cum a plecat Victor Costache de la Ministerul Sănătății, doar pentru faptul că a colaborat bine cu un profesor, profund antipatic celor care l-au instalat în fotoliul de ministru.

Este inadmisibil ca, după atâtea luni de pandemie, Guvernul să nu fie capabil să rezolve o anomalie politică și să lase în continuare spitalele în subordinea consiliilor județene. Acest lucru trebuia soluționat din primăvară, din acest motiv direcțiile de sănătate publică nu au nicio putere în teritoriu. Dacă s-ar publica, azi, componența consiliilor de administrație, celula care manageriază unitatea, am vedea că 90 la sută dintre oamenii de acolo nu au nicio tangență cu medicina. În condițiile date, în orice spital public din România orice dezastru devine sută la sută posibil.

Am înțeles din declarația ministrului că doctorul Cătălin Denciu, care a scos din flăcări bolnavii intubați, e și el de vină. Altel nu-mi explic cum poti spune tu, ministru într-un guvern al României, că o întreagă țară suferă de neimplicare.

Din fericire pentru noi, eroii au nume. Ne rugăm pentru sănătatea doctorului Denciu, care a pus siguranța pacienților înaintea vieții sale.

Doctorul Denciu a fost, sâmbătă seara, adevăratul ministru al Sănătății.

Un răspuns

  1. Ba cred ca este corecta afirmația lui Tataru. Nu vrem sa ne asumam nici votul dat de 30 de ani unor imbecili, nici indiferenta la faptele acelorași imbecili, asa cum nu vrem sa ne asumam fuga de răspundere ca nu am fost sa votam, motivând ca nu avem pe cine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri