Premierul Ludovic Orban a oferit joi noi detalii despre viitoarea campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus. Acesta a precizat că va exista o distribuire a dozelor proporțională cu populația fiecărei țări membre a UE:

“A fost făcută la nivel european o înțelegere, iar cantitățile de vaccin se distribuie proporțional cu populația ficărei țări a UE. Distribuția se va face în mai multe etape, în funcție de capacitatea de a produce cantitățile contractate. Din ceea ce știm noi, există deja un contract semnat pentru 200 de milioane de doze de vaccin și 100 de milioane în rezervă.

Pe msură ce cantitățile vor fi produse, ele vor fi livrate către statele membre ale UE, în conformitatea cu ponderea pe care o are din punctul de vedere al populației fiecare țară europeană”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a mai precizat care sunt categoriile prioritare la vaccinare: cadrele medicale și personalul implicat în serviciile esențiale:

“Prioritizarea vaccinăriis e va face în funcție de cantități și de ritmul vaccinării. Prioritatea numărul unu o reprezintă toți cei care fac parte din sistemul de lucru medical împotriva COVID, toți cei implicați în această luptă. Următoarea prioritate o reprezintă persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, care pot dezvolta forme severe. Următoarea prioritate o reprezintă cei care sunt în sectoare strategice ale vieții sociale: apărare națională, în economie, în zona de energie, servicii publice. Strategia de vaccinare va fi finalizată până săptămâna viitoare”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

166 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here