Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, dar se simte bine, a anunţat luni biroul său de presă, informează Reuters şi AFP.

‘Şeful statului se simte bine şi va continua să-şi exercite îndatoririle prin muncă de la distanţă, în autoizolare’, a comunicat preşedinţia de la Kiev.

‘În ciuda tuturor măsurilor de carantină, am primit şi eu un rezultat + (pozitiv). Am 37,5 şi le doresc tuturor 36,6!’, a scris Zelenski, în vârstă de 42 de ani, într-un mesaj pe reţeaua Telegram, referindu-se la temperatura sa corporală.

Soţia lui Zelenski, Olena, a fost spitalizată câteva săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus în iunie, transmite Agerpres.

Prim-ministrul ucrainean Denis Şmigal a estimat săptămâna trecută că numărul de noi infectări ar putea trece de 15.000 pe zi până la sfârşitul lunii şi de 20.000 pînă la finalul anului.

În acelaşi timp, ministrul sănătăţii a afirmat că situaţia se apropie de catastrofă şi că ţara trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău.

Luni, Zelenski a spus că Ucraina ar putea introduce carantina în weekend-uri într-un efort de a limita răspândirea coronavirusului, şi că această măsură nu ar avea un impact negativ serios asupra economiei.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.