Caută
Close this search box.

Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

Donald Trump

Echipa lui Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a renunțat la o parte centrală a contestației sale la în ce privește alegerile prezidențiale din Pennsylvania, acolo unde democratul Joe Biden a câștigat decisiv, la o diferență de aproximativ 70.000 de voturi, relatează The Guardian.

Avocații republicanilor au recunoscut, însă, într-un alt proces, că au avut observatori certificați care au asistat la procesarea voturilor prin corespondență în Philadelphia. Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a declarat că au existat observatori de la toate partidele pe parcursul întregului proces și că „orice altă acuzație în ce privește această chestiune este o minciună”.

Conform noii forme a contestației, republicanii acuză acum doar că votanții lor au fost „tratați nefavorabil”, prin comparație cu cei ai democraților, transmite Digi24.

Donald Trump și echipa sa de campanie se străduiesc să amâne procesul de certificare cât mai mult posibil pentru a îl bloca și a nu permite ca statul Pennsylvania, unul dintre cele mai importante în aritmetica electorală, să trimită electori în Colegiul Electoral.

Peste 2.6 milioane de voturi au fost exprimate prin sistemul de vot prin corespondență în Pennsylvania, însă niciun oficial electoral federal sau de stat, instituție sau procuror nu a raportat vreo problemă sau fraudă în ce le privește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri