Caută
Close this search box.

Cîțu: Au fost aprobate mai multe HG care realocă resurse din Fondul de Rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie

florin cîţu

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat că Executivul de la Palatul Victoria a aprobat, în ședința de joi, mai multe Hotărâri de Guvern care realocă resurse din Fondul de Rezervă către sectoare importante din economie.

Florin Cîțu, despre Hotărârile de Guvern aprobate joi

„În ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate mai multe Hotărâri de Guvern care realocă resurse din Fondul de Rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând, către Ministerul Sănătății, pentru achiziționarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecție COVID, precum și pentru acordarea de către România unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, 45.450.000 lei. Hotărârea de guvern din Fondul de Rezervă pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activităților de asistență socială și de protecție a copilului. O Hotărâre de Guvern pentru susținerea activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri pe an, aflate în subordinea unor județe pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020 ca urmare a pandemiei COVID și cauzate direct de această pandemie, Cluj, Iași, Sibiu, Dolj și Bacău, 20.729.000 lei. Hotărâre de Guvern din Fondul de Rezervă pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat al populației pentru Oradea, Timișoara, București, în valoare de 41.300.000 lei. O Hotărâre de Guvern din Fondul de Rezervă pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020 pentru unitățile administrativ teritoriale ”, a precizat printre altele Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Situația sanitară, abordată în ședința de Guvern de joi

În debutul ședinței de Guvern de joi, premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au discutat despre situația sanitară și măsurile de combatere a pandemiei. Ulterior evenimentului de la Palatul Victoria, mai exact începând cu ora 13, la Cotroceni, cei trei vor lua parte la o ședință de lucru cu președintele Klaus Iohannis, la care va participa și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„La acest moment se observă un trend ușor descrescător, dar asta nu trebuie bineînțeles să fie un mesaj de liniștire, ci trebuie să fie un mesaj de precauție, în sensul în care să menținem acest trend cel puțin în următoarea perioadă. În ultimele zile, împreună cu domnul ministru Tătaru, am avut deja discuții cu două regiuni, zona București-Ilfov și întreaga zona de sud, am avut discuții cu toate spitalele care sunt de urgență, spitale COVID, medicii-șefi secții ATI, medicii-șefi secții UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor și s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor și mai ales creșterea în continuare a capacității de Terapie Intensivă acolo unde este personal și este posibil”, declara Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri