Caută
Close this search box.

Culisele nominalizării lui Cîțu. Ce joc a făcut Ludovic Orban

candidaţii liberalilor

Nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru al României este parte a unui joc politic abil făcut de Ludovic Orban prin care își păstrează influența în viitorul guvern.

Cunoscutul jurnalist și analist politic Dan Andronic a dezvăluit ce se ascunde în spatele nominalizării lui Florin Cîțu pentru funcția de premier al României. Dan Andronic a arătat că prin acest joc, Ludovic Orban a obținut un avantaj în fața președintelui Klaus Iohannis, care l-a dorit ca premier pe ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

„Primul obiectiv al lui Ludovic Orban a fost să scape de generalul Nicolae Ciucă care îl încurca destul de tare. Acesta nu este membru decât de trei luni în PNL și a început deja să facă curățenie în jurul său (demisia secretarului general al guvernului, Antonel Tănase și a șefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă – n.red.). Oamenii care au fost dați afară de Nicolae Ciucă au fost băgați în comisiile de negociere. Toți aceștia sunt oamenii lui Ludovic Orban”, a explicat analistul Dan Andronic.

Jurnalistul Dan Andronic a precizat că nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier poate fi interpretată și ca un semnal dat președintelui prin care acesta să înțeleagă că partidul va respinge propunerea sa de premier – Nicolae Ciucă.

„I s-a sugerat președintelui că PNL ar putea respinge propunerea sa de premier. Pe de altă parte, această nominalizare are două avantaje. În primul rând, Florin Cîțu îl recunoaște pe Ludovic Orban ca șef, iar în al doilea rând va elibera postul de ministru al Finanțelor Publice care va fi oferit celor de la USR, care au spus că și-l doresc”, a mai spus Dan Andronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri