Caută
Close this search box.

Joe Biden este îngrijorat de întârzierile în distribuţia vaccinurilor, în SUA

joe biden

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a deplâns marţi întârzierile în distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19 în SUA, subliniind că săptămânile care urmează vor fi „foarte dificile” pe plan sanitar, notează AFP.

„Planul Administraţiei Trump pentru distribuţia vaccinurilor este mult în întârziere”, a afirmat Joe Biden, care va fi instalat în funcţie pe 20 ianuarie, în cursul unei declaraţii făcute la locuinţa sa din Wilmington, statul Delaware.

Circa 2,1 milioane de persoane au primit o primă injecţie a unuia din cele două vaccinuri autorizate (Pfizer/BioNTech şi Modena), potrivit datelor raportate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Numărul este departe de obiectivul afişat de administraţia Trump, care a promis 20 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul anului.

„Ne aflăm sub nivelul la care ne-am dori să fim”, a recunoscut eminentul imunolog american Anthony Fauci, consilier la Casa Albă pentru criza sanitară. El şi-a exprimat speranţa că întârzierea va fi recuperată în luna ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri