Caută
Close this search box.

Maia Sandu: După mulți ani de îngheț la nivelul cel mai înalt al relațiilor dintre țările noastre, mă bucur că, începând cu ziua de astăzi, Republica Moldova și România reintră într-o interacțiune firească, frățească și deschisă

maia sandu

Președintele României, Klaus Iohannis, și Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susțin o declarație de presă comună.

„După mulți ani de îngheț la nivelul cel mai înalt al relațiilor dintre țările noastre, mă bucur că, începând cu ziua de astăzi, Republica Moldova și România reintră într-o interacțiune firească, frățească și deschisă. În aceste zile, Republica Moldova pășește într-o nouă etapă, atât pe plan intern, cât și pe dimensiunea politicii externe. O etapă a ieșirii din izolare internațională și de conexiune la spațiul european, la vecinii și partenerii noștri strategici, și bineînțeles o etapă de relansare a parteneriatului nostru strategic pentru integrarea europeană. Astăzi, o spun cu toată încrederea, pornim o nouă etapă în cooperarea bilaterală. O prietenie la nivel înalt între Republica Moldova și România care va aduce beneficii cetățenilor ambelor state și va contribui la construirea unui viitor mai bun. România a fost alături de Republica Moldova din prima zi de independență. A fost o susținătoare fermă pe toate planurile, economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. Ați fost alături de noi și la bine, și la greu. Țin să vă mulțumesc pentru acest rol jucat de România în dezvoltarea Republicii Moldova!”, a declarat Maia Sandu, în declarația comună de presă cu Președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri