Caută
Close this search box.

Mihai Lască, deputat AUR, a fost anterior condamnat pentru că a dat şmen şi Maradona

Mihai Lasca

Deputatul Mihai Lască este președintele AUR Bihor și are probleme penale. A avut două dosare penale în care este judecat, unul pentru loviri și celălalt pentru constituirea unui grup infracțional. În plus, ar mai fi fost vorba despre o condamnare și în trecut.

Devenit deputat, Mihai Lască filmează ședințele și comentează zi de zi, cu patos, pe rețelele de socializare. În campania electorală a fost dacul liber din Bihor, legionar de-al lui Zelea Codreanu, politicianul patriot care protesta împotriva măștilor, folosite de sclavi, desigur.

Politicianul a fost trimis în judecată în anul 2018, de către procurorii DIICOT Bihor, fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Gruparea a fost constituită în anul 2012 și din ea făceau parte cel puțîn patru persoane, români și maghiari, potrivit m.ebihoreanul.ro. Fără discriminare.

Potrivit unor conversații telefonice, el numea migranții mielușei negri sau oi, iar prețul pentru fiecare varia între 1.000 și 2.000 de euro.

Lască a fost arestat, alături de 13 persoane, în 2013, iar în 2016 a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional care se ocupa cu falsificarea instrumentelor de plată electronică, fiind vorba despre pagube de sute de mii de euro. Cu toate acestea, nu au fost suficiente probe pentru a susține implicarea sa.

Lască a fost condamnat, în mai 2020, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru lovire, la judecătoria Oradea. Lască bănuia că victima avea o legătură amoroasă cu partenera lui de viață, care de altfel îl părăsise și obținuse un ordin de protective împotriva sa.

Incidentul a avut loc în trafic. Lască i-a blocat accesul, i-a rupt ștergătorul, apoi a deschis portiera și a început să îl lovească cu pumnii. Potrivit certificatului medico-legal, au fost necesare 20 de zile de îngrijiri medicale.

„A fost o condamnare politică, mi-au dat pedeapsa că l-am urecheat puțin, este aberant”, a declarat presei Lască.

Se pare că Lască ar mai fi avut o condamnare și în 2007, pentru o înșelăciune prin metoda „șmen”. Totul ar fi avut loc în anul 2006, fiind cu un prieten pe DN1. Lască a rămas la volan, iar prietenul lui s-a dat jos, încercând să oprească mașini cu numere străine.

A oprit un german și l-a rugat să-i schimbe 500 de euro în bancnote mai mici. Până când neamțul s-a dus la mașînă după bani, bancnota reală a fost înlocuită cu o copie, învelită într-una de 100.000 de lei (adică de 100 de lei noi), comision pentru ajutor. Când victima a luat banii, bărbatul s-a urcat în mașîna condusă de Lască și au fugit. Sistemul este cunoscut sub numele de Metoda Maradona.

Mihai Lască a fost arestat patru zile, iar în 2007 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind sub supraveghere 6 ani. Termenul de supraveghere a expirat în 2013, iar după încă 4 ani legea i-a permis să solicite reabilitarea, cererea fiindu-i admisă, iar pedeapsa ștearsă din cazierul judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri