Caută
Close this search box.

Un deținut infectat cu COVID-19 a murit într-un spital din Capitală

Un deținut de la Penitenciarul Iași, diagnosticat cu COVID-19, a murit într-un spital din Capitală. Bărbatul, în vârstă de peste 80 de ani, suferea de mai multe afecțiuni cronice.

După ce a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, decizia medicală a indicat necesitatea transferului întrun spital public. Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit și a murit la spital.

Focare de COVID-19 în penitenciare

Mai multe focare de COVID-19 au izbucnit în penitenciare. Unul dintre cele mai grave a fost cel de la penitenciarul Craiova-Pelendava, unde toți deținuții dintr-o secție au fost infectați cu COVID în urmă cu o lună. Au fost 47 de persoane private de libertate, confirmate pozitiv la testul SARS-COV-2.

Deținuții infectați cu coronavirus vor fi trataţi în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire în rândul deţinuţilor

„Vă informăm că 47 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi secţie de deţinere. Conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire înregistrate în rândul persoanelor private de libertate”, se arată într-un comunicat al Penitenciarul Craiova-Pelendava, preluat de news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri