Caută
Close this search box.

Un etnic maghiar, membru al formaţiunii AUR, a fost ales deputat

aur

Unul dintre viitorii parlamentari AUR este Vasile Nagy, ales deputat de Arad, unde AUR a obținut aproape 14% din voturi, suflând în ceafă USR-PLUS, care a obținut puțîn peste 14 procente.

Vasile Nagy este de profesie inginer, are două facultăți, un master și este doctorand al Universitățîi Politehnice din Timișoara.

„Nu am mai candidat niciodată pentru nici o funcție politică sau administrativă. În AUR am ajuns înaintea alegerilor locale. Cunoșteam activitatea domnului George Simion, știam despre candidatura lui la un post de europarlamentar.

L-am urmărit cu drag. Pe urmă am aflat că a înființat partidul și am hotărât să mă alături și eu. Sunt licențiat al Universității Politehnice Timișoara (Mașini și instalații pentru agricultură și industrie alimentară) și al Universității Vasile Goldiș (Administrarea afacerilor), am și un master în cadrul Universității Politehnice (Managementul calității proceselor tehnologice), iar în prezent sunt doctorand. Lucrez în inginerie într-o companie privată”, a declarar Nagy.

Cu toate că este etnic maghiar, Vasile Nagy se regăsește în AUR, partid naționalist, despre care viitorul deputat susține că nu este extremist.

„Adversarii politici pot să spună ce doresc. Este democrație. AUR nu este un partid extremist. În acest partid se regăsesc și alte minorități. Unii sunt membri, alțîi ne-au susținut. Mă simt foarte bine în AUR. Nu am simțit nici un fel de opoziție.

Nu m-a contestat nimeni, nu m-a înjurat nimeni, nu m-a făcut nimeni să mă simt altfel decât m-aș fi simțit în orice alt partid. Nu a existat o discriminare”, a declarat Nagy.

Viitorul deputat a mai declarat că este de acord cu George Simion, liderul AUR, care a spus că „AUR se opune constituirii și funcționarii formațiunilor politice pe criterii etnice”.

„Trebuie să fie partide, să îi unească altceva decât etnia. Nu se mai poate așa ceva. Încercăm să evoluăm, suntem membri ai Uniunii Europene. Nu putem să ne constituim pe criterii etnice. Unitate în diversitate.

Oriunde în țările civilizate stau la aceeași masă un român, un francez, un albanez și pot să facă minuni. Nu sunt de acord cu partide organizate pe criterii etnice. Noi toți ne-am născut în România, am crescut în România, muncim în România, trăim în România.

Nu putem fi altceva decât români. Aici ne-am născut, aici murim. Într-adevăr UDMR ar trebui să se reorganizeze și să accepte în rândurile și români. Din câte știu eu nu există un român în UDMR. Poate greșesc, dar nu știu să existe. Nu este normal”, a declarat Vasile Nagy.

Viitorul deputat AUR se declara un pro european convins. „Fiecare vrea să fie bine sub acoperișul lui, în casă lui, să prospere, împreună cu vecinii. În interiorul Uniunii Europene toți vrem să o ducem bine. Nu există o problemă în a-ți apăra casa.

În cazul nostru, țara. Nu trebuie să renunți la valorile tale, la tradițiile tale, ca să ce? Asta ne definește. Nu poți renunta la identitatea ta. Împreună cu ceilalți vom merge înainte. Suntem pro europeni, ne bucurăm de drepturile și obligațiile pe care le avem până vom intra și în Schengen”, a mai declarat Nagy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri