Caută
Close this search box.

Ambasadorul american Adrian Zuckerman, decorat la Cotroceni: România nu are un prieten mai bun decât SUA

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, aflat la final de mandat, s-a declarat onorat să primească distincţia Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce cu care a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni

România este o ţară uimitoare, o ţară cu un viitor luminos şi cu un potenţial nelimitat“, a spus el, amintind că s-a născut în România. De asemenea, ambasadorul a arătat că, în contextul pandemiei, SUA şi România s-au sprijinit reciproc.

Ambasadorul american a amintit şi de Revoluţia din 1989.

Drumul către un viitor mai bun este câteodată dificil, dar vom continua să lucrăm împreună să trecem peste aceste provocări. România a realizat multe deja, românii au ales libertatea şi statul de drept în faţa reminiscenţelor comunismului şi corupţiei. Noua coaliţie de guvernare va aduce stabilitatea necesară şi va continua dezvoltarea care a început anul trecut. Iubesc ţara în care m-am născut şi am fost binecuvântat să mă pot întoarce să ajut România să atingă măreţia“, a spus Adrian Zuckerman, citat de Agerpres.

El a subliniat că în ultimul an au fost mai multe realizări.

Am realizat multe în acest an, dar călătoria nu a ajuns la final. Împreună vom face mai multe. Angajamentul României pentru pieţe libere, dezvoltare economică şi stat de drept asigură un viitor strălucit. Oraşe din România, precum Cluj, Oradea, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, sunt modele de dezvoltare. Competiţia pe o piaţă liberă şi statul de drept vor aduce bunăstare şi prosperitate pentru toată lumea şi va transforma România într-o putere economică. Sunt încrezător că, cu dumneavoastră, domnule preşedinte Iohannis, premierul Cîţu, coaliţia de guvernare şi Parlamentul, România va continua să construiască în jurul progreselor făcute în ultimul an. Îi îndemn pe toţi românii să continue acest drum şi să aibă curajul să atingă întregul potenţial. România nu are un prieten mai bun decât SUA. Suntem şi vom fi mereu partenerii dumneavoastră în acest drum înainte”, a declarat ambasadorul american.

Foto: Administratia Prezidentiala

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consilieri prezidenţiali şi de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri