Caută
Close this search box.

Doina Gradea după scandalul privind programul de Revelion al TVR: Nu am intervenit în propunerile de programe pentru seara de Revelion. TVR a apelat la doi cunoscuţi umorişti pentru a face comedie, nu băşcălie

doina gradea

Doina Gradea, preşedintele-Director General al SRTv, reacționează în scandalul legta de programul de Revelion difuzat de Televiziunea publică și spune că acesta nu a încălcat legea în baza căreia funcționează TVR și nici legislația audioviziuală. Șefa TVR încearcă să se scuze susținând că Televiziunea Națională a apelat la ”doi cunoscuţi umorişti, Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu”, pentru a face „umor, satiră, comedie, nu băşcălie” în noaptea de Revelion. În noaptea dintre ani, membrii trupei Vacanța Mare, dar și Dan Bittman, au luat în derâdere măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus. Declarațiile Doinei Gradea vin după ce Dorina Rusu, membră CNA, a catalogat programul de Revelion difuzat de TVR drept ”un spectacol grotesc”. O reacție critică a venit și din partea deputatului Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor.

Cu ce scuze vine șefa TVR după scandalul privind programul din noaptea de Revelion

„Cu respectul pe care-l port aleşilor din Parlamentul României, membrilor Comisiilor de Cultură, vă rog să consideraţi că televiziunea publică este şi poate fi oricând un subiect al discuţiilor oficiale, nu al declaraţiilor pe Facebook. Televiziunea publică nu este o temă de dezbatere politică – în trecut, politicul a asistat la acumularea de datorii de peste 150 de milioane de euro. Partea bună este că, de trei ani, această problemă nu mai există şi TVR înregistrează un profit real” , a transmis Doina Gradea, luni, printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Șefa TVR mai susține că cifrele de audiență arată că decizia de a difuza programul respectiv la trecerea dintre ani nu a fost una greșită.

„Eu nu am intervenit în propunerile de programe TVR pentru seara de Revelion. Experienţa de zeci de ani în televiziune m-a învăţat că cenzura (voi reveni la acest cuvânt) nu duce la nimic bun. Responsabilii TVR care au decis includerea acestui show în seara de Revelion îşi asumă acest program, iar din cifrele de audienţă rezultă că nu a fost o alegere greşită. De altfel, acum, chiar la ora la care scriu acest răspuns, presa, Facebook, mediul online, sunt efervescente pe marginea acestui subiect. Ceea ce, oricât ar părea de curios, e bine pentru Televiziunea Română”, a mai susținut Doina Gradea, care adaugă că dacă TVR a fost alături de autorități în lupta cu pandemia de coronavirus, asta „nu înseamnă că nu putem râde pe marginea acestui subiect”.

Doina Gradea a avut și un mesaj direct pentru deputatul USR-PLUS Iulian Bulai.
„Mai în clar, este cel mai grav atac al politicului asupra independenţei editoriale a Televiziunii Române. Pentru ce, care e scopul? Veţi „curăţa” (am împrumutat termenul folosit de dumneavoastră) toţi PSD-iştii din TVR – înainte de a vă întreba cum veţi face asta, am şi alte curiozităţi: cum veţi identifica PSD-iştii, prin ce metode? Şi ce altă instituţie de presă va urma după TVR? Domnule deputat Bulai, aveţi idee către ce alunecaţi dumneavoastră aici?”, a mai precizat Gradea.

Iulian Bulai: TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie

Într-o postare pe Facebook, Iulian Bulai a acuzat faptul că „TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”.

”Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații. Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia”, a scris deputatul pe Facebook.

O reacție a venit și din parea unei memebre CNA. Dorina Rusu a acuzat TVR că în noaptea de Revelion a instigat la nerespectarea regulilor anti-COVID.

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului. (…) Nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor. Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a transmis Dorina Rusu, printr-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri