Caută
Close this search box.

Lanțul transmiterii virusului se întrerupe. Peste 45 de milioane de doze de vaccin, administrate deja în 60 de ţări

vaccin covid

Mai bine de 45 de milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum în 60 de țări din întreaga lume.

Ritmul mondial de vaccinare este de aproape 3 milioane de doze pe zi. Israelul rămâne pe primul loc ca număr de seruri administrate, raportat la numărul de locuitori. 30 la sută din populație a primit deja a doua doză de vaccin Pfizer.

Un studiu încurajator arată că în acest grup nivelul anticorpilor înregistrează o creștere uriașă și lanțul transmiterii virusului se întrerupe, potrivit TVR.

Spaniolii s-au gândit la un camion sanitar, care circulă acum prin comunități rurale din nordul țării, pentru a le facilita localnicilor din munți accesul la vaccin. Partea din spate a vehiculului e un adevărat cabinet medical, campania are succes și se va extinde în curând în întreaga țară.

„Nu mai aglomerăm centrele sanitare şi nu afectăm îngrijirile zilnice pentru persoanele cu alte patologii”, spune Diego Reyero, coordonator de transporturi sanitare.

Creșterea ritmului de vaccinare înseamnă, însă, și că dozele devin insuficiente, aşa cum se întâmplă în Germania, de exemplu. Există centre unde capacitatea de vaccinare e de 1.500 de persoane pe zi, dar se primesc sub 300 de doze zilnic.

„Problema noastră e că avem prea puţine vaccinuri. Şi nu că ar vrea prea puţini oameni să se vaccineze”, explică epidemiologul Karl Lauterbach.

Francezii se confruntă cu aceeași problemă. În nordul Parisului, sunt centre care primesc doar un sfert din dozele necesare, deși autoritățile dau asigurări că nu există întreruperi în fluxul de aprovizionare și că orice situație neplăcută e repede remediată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri