Caută
Close this search box.

Ninel Peia: Asistăm neputincioși la numărarea unor victime

Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc, în contextul incediului de la Institutul ”Matei Balș”, cere demisia premierului Florin Cîțu și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

În dimineața acestei zile, încă un tragic accident s-a petrecut la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Acesta vine, catastrofic, în completarea unui deja prea lung șir de întâmplări care au transformat sistemul nostru sanitar, spitalele României, în capcane periculoase la adresa siguranței oricărui pacient român. Astfel, acum asistăm neputincioși la numărarea unor victime care, în loc să beneficieze de sprijin medical de calitate, au fost expuse în mod incalificabil unor pericole incompatibile cu instituțiile de sănătate publică”, declară Ninel Peia, într-un comunicat de presă.

Din aceste motive și mai ales din cauza faptului că nu există niciun fel de plan, nicio strategie menită să schimbe din rădăcini această situație de instabilitate sanitară, mai spune comunicatul de presă.

Partidul Neamul Românesc, formațiune politică parlamentară, investită prin decizia poporului să lupte pentru interesele legitime ale românilor, cere demisia imediată a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a premierului României, Florin Câțu.

Dincolo de faptul că Vlad Voiculescu este cunoscut în mod public, ca fiind aservit unor interese particulare legate de industria Big Pharma, dezinteresul, neimplicarea evidentă cu care acesta tratează chestiunile cu care se confruntă sistemul sanitar românesc sunt total incompatibile cu funcția pe care o deține la acest moment.

De asemenea, premierul Florin Câțu se face direct vinovat de o proastă supervizare a activității ministrului Voiculescu și și-a compromis total calitatea de manager al administrației centrale”, afirmă liderul Partidului Neamul Românesc.

În urma incendiului izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală au murit 5 persoane.

Citește și: Incendiul de la Balș, în presa internațională

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri