Caută
Close this search box.

Noua tulpină de coronavirus a apărut foarte aproape de Bucureşti

coronavirus

O tânără de 27 de ani din județul Giurgiu este primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medicul Cătălin Apostolescu, într-o intervenție telefonică la B1TV.

Tânăra s-a prezentat la Institutul „Matei Balș” în 3 ianuarie, cu simptome minime.

„A fost testată și a fost lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu ar fi călătorit în afara țării. Urmează ca DSP-ul local să facă o anchetă mai amănunțită”, a precizat medicul Cătălin Apostolescu.

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă de mai multă vreme în România”, a subliniat acesta. Medicul a mai spus că, având în vedere că această tulpină a coronavirusului este mai contagioasă, ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri în România.

Confirmarea infectării tinerei cu noua tulpină a venit vineri după-amiază, în urma analizelor de laborator. Până la publicarea știrii, Grupul de Comunicare Strategică nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor pe acest subiect. Atunci când GCS va face precizări, le vom publica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri