Caută
Close this search box.

Nu vorbiţi în autobuz şi metrou, pentru a nu contracta Covid, susţin medicii francezi

metrou

Pasagerii din sistemele de transport public ar trebui să evite să vorbească între ei sau la telefon pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului, a comunicat Academia Națională Franceză de Medicină.

„Purtarea obligatorie a măștilor în transportul public, distanță socială, iar dacă aceasta nu este posibilă, ar trebui să luați o singură măsură de precauție foarte simplă: să evitați să vorbiți între voi și la telefon”, a comunicat Academia.

Patrick Berche, membru al Academiei, a declarat sâmbătă la BFM TV că, dacă există doar trei persoane într-un vagon de metrou, nu există nicio problemă, dar dacă este aglomerație, cel mai bine este să nu conversezi sau să vorbești la telefon.

„Nu este o obligație, este o recomandare”, a subliniat acesta.

Academia nu este un organism consultativ oficial. Poate răspunde la întrebările guvernamentale, dar și emite recomandări, care uneori contravin politicii oficiale, cum a fost cea potrivit căreia și măștile confecționate acasă sunt bune, numai să fie purtate corect. Oficial, se recomandă numai măștile chirurgicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri