Caută
Close this search box.

Sabin Sărmaş a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României

Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată joi în Monitorul Oficial.

Acesta a condust Autoritatea pentru Digitalizarea României de la înființarea instituției, la începutul anului trecut.

Cine este Sabin Sărmaș

Potrivit informațiilor de pe site-ul Autorităţii pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș are 35 de ani și este originar din orașul Năsăud.

Acesta a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Din noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități.

Începând cu anul 2012, Sabin Sărmaș a fost implicat într-o serie de proiecte de digitalizare din diverse industrii precum HoReCa, mass-media, turism, tineret și cultură, potrivit aceleiași surse.

În anul 2016 a fondat compania de servicii de software development, Cicada Technologies. A fost administratorul acestei firme până în 2018, când avea șase angajați și o cifră anuală de afaceri care trecea puțin peste 1 milion de lei, scrie pressone.

Sabin Sărmaș a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit declarațiilor sale de avere, veniturile lui Sabin Sărmaș au fost rotunjite constant, în ultimii patru ani, de subvenții primite de la stat pentru creșterea oilor și terenuri, după cum arată declarațiile sale de avere. Sumele încasate anual din subvenții variază între 100.000 de lei (2016) și 25.000 de lei (2019). În 2016 și 2017, aceste subvenții sunt principala lui sursă de venit, scrie pressone.

Sărmaș a precizat pentru PressOne că este rudă cu Vasile Dâncu și are o relație foarte bună cu acesta, însă a infirmat informația că îi este nepot.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri