Caută
Close this search box.

Slujba de înmormântare a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu. Sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum

Sute de credincioși au luat parte la slujba de înmormântare a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu.

Cu lacrimi în ochi, oamenii și-au luat adio de la cel care a fost considerat episcopul păcii. Sicriul cu trupul neinsuflețit a fost depus de dimineața pe esplanada catedralei martirilor din Cluj-Napoca. Slujba de înmormântare a fost oficiată în prezența a 20 de episcopi din țară și din străinătate, precum și a mitropolitului ortodox al Clujului, Maramureșului și Săjalului, Înalt Prea Sfințitul Andrei Andreicuț.

Episcopul greco catolic Florentin Crihălmeanu a murit în 12 ianuarie, în urma infectării cu COVID-19. El făcuse o formă ușoara de boală și după ce a fost internat o zi, se afla în izolare la Mănăstirea Congregația Surorilor Maicii Domnului. A avut, însă, o criză acută cardio respiratorie, iar medicii de la ambulanță nu l-au mai putut resuscita.

Preasfinția Sa avea 61 de ani și fusese hirotonisit episcop în 1997, de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri