Caută
Close this search box.

Testele rapide COVID, făcute acasă, ar putea fi luate în calcul şi raportate

adrian marinescu

Rezultatele testelor rapide de tip antigen, făcute acasă, ar putea fi și ele contorizate. Medicii îi încurajează pe cei care folosesc astfel de teste şi rezultatul este pozitiv să anunțe autoritățile.

„Unele teste antigenice au o acuratețe destul de bună, se apropie de PCR, doar că pentru asta ar trebui să fie și surse credibile. Când le luăm din mediul online e greu de spus. În primul rând nu putem verifica sursa.

În plus, contează și cum facem aceste teste – sunt niște manevre, nu sunt complicate, dar trebuie făcute corect, pentru a avea și un rezultat care să fie corespunzător.

Legat de cei care au un rezultat pozitiv, cred că ar trebui să știe că în momentul de față nu există nici o obligativitate de a fi internat și că, dacă ai o formă ușoară sau o formă asimptomatică ce nu necesită internare, poți să rămâi în izolare acasă fără să fie necesar absolut nimic în plus.

E important să te izolezi în raport cu ceilalți ca să nu transmiți”, a declarat, la Antena 3, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri