Caută
Close this search box.

Ce medicamente nu ar trebui luate înainte de vaccinarea Covid

medicamente

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite avertizează cu privire la medicamentele care nu ar trebui luate, înainte de vaccinul împotriva coronavirusului.

Dacă aveți emoții înainte de vaccinul anti-Covid și luați un analgezic, pentru a fi sigur că nu veți avea probleme, este o mare greșeală, susține Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Motivul este unul destul de simplu de înțeles. Este posibil ca administrarea unui analgezic, înainte de a primi vaccinul, să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”, a explicat dr. Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo, din Rochester.

Chiar dacă șansele ca răspunsul imun să fie diminuat nu sunt pe deplin studiate, Poland susține că mai bine suportați efectele secundare ale vaccinului, decât să riscați ca efectul acestuia să fie diminuat.

„După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care vrea să le trateze, este bine, dar niciodată înainte”, a spus el. „Acum, aceasta este chiar o recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri