Marius Dorin Lulea a fost nominalizat de senatoarea Diana Șoșoacă, potrivit Europa Liberă, că ar fi liderul de facto, din acte și omul care controlează financiar Partidului Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR).

Nu controlez eu nimic. Partidul are un BNC cu membri și doi co-presedinti. Am fost președinte fondator pentru că am experiență birocratică din activitatea mea curentă. Eu sunt o persoana destul de publică, activitatea mea se poate vedea online, mă știe tot corpul profesional de ingineri și arhitecți. Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion alături de care am luptat pentru unirea cu Basarabia și luptăm și astăzi, dar pe căi politice”, declarat Marius Lulea pentru G4media.ro.

Pe site-ul AUR, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere.

Ce firme deține Marius Lulea

Conform datelor obținute cu ajutorul termene.ro, omul care ar controla AUR face parte din cinci firme active și a mai fost acționar în două societăți radiate.

Una dintre firme este denumită ”Centrul de Formare Profesională a Specialiștilor în Construcții SRL”. Societatea este înființată în 2016 și îi are ca acționar unic și administrator pe Marius Dorin Lulea. Firma a fost înființată de George-Cezar Petre și cedată apoi lui Lulea. Cifra de afaceri a firmei în 2019 a fost de aproape 560.000 de lei.

Firma Ideal Prima Design SRL are acționariatul format din Marius Lulea, cel care deține 70.45 % și din Daniela Luciana Axinia, cu restul de acțiuni. Soțul lui Axinia a fost ales deputat de Prahova din partea AUR, este vorba de Adrian George Axinia. Societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 750.000 de lei și un profit de peste 300.000 de lei.

Unirea 1918 Media SRL, aici co-acționarii firmei sunt Sorin Lulea și Marius Dorin Lulea. Societatea a fost înființată anul trecut.

Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL. Această afacere din domeniul ingineriei în construcții este cea mai importantă din care face parte Lulea. Acționariatul este format din Lulea – cu 70.45 %și Daniela Luciana Axinia – cu 30%. Cifra de afaceri în 2019 a fost de 2,8 milioane de lei, iar profitul a fost de 1,2 milioane de lei.

Societatea Ideal Rocod SRL a fost înființată în 2019 și îi ca acționari pe vicepreședintele AUR și pe Ion Bordian, cetățean cu origini din Moldova.

Citește și: Ninel Peia îi cere lui George Simion sa-și facă publică orientarea

La capitolul SRL-uri radiate, putem aminti de Soft Group Construct SRL. Societatea a fost radiată acum cinci, după ce a fost înființată în 2005. Co-acționarii SRL-ului erau Marius Sorin Lulea și Alexandru Teodor Ernest.

Și Ideal City Group SRL a fost radiată în urmă cu șapte ani, după ce a funcționat șapte ani. Co-acționarii SRL-ului au fost Alexandru Teodor Ernest și Lulea. Citește textul integral AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.