Caută
Close this search box.

Din 15 martie, va fi disponibilă lista de așteptare pentru etapa a treia

valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Ghorghiță a anunțat duminică seara la Digi24, că începând din 15 martie, pe platforma pentru programări va fi disponibilă și lista de așteptare pentru persoanele care se înscriu pentru a beneficia de vaccinul anti-covid.

Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană care se înscrie pe platformă va putea opta pentru un centru de vaccinare, va putea vedea câte persoane mai are în fața sa”, a comentat Valeriu Gheorghiță.

Astfel, persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populaţia generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

El a explicat de ce a fost amânată această lista de așteptare.

Ne-am dorit mai întâi să activăm toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre, tocmai pentru a da posbilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre ele. Daca puneam lista de așteptare de la început, ar fi însemnat să reducem din opțiunile pe care o persoană le-ar fi avut la dispoziție. După ce va deveni disponibilă, ocuparea unui loc pentru vaccinare se va opera doar din această listă de așteptare, persoanele nu se vor mai putea programa în afara ei. Platforma îi va notifica doar pe cei din lista de așteptare (…)”, a explicat Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri