Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: Dozele Pfizer BioNTech, care nu au ajuns în țară din cauza vremii, vor fi aduse cel târziu marți

cîţu

Premierul Florin Cîţu a precizat că noua tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge luni sau marţi în ţară şi a arătat că se ia în calcul posibilitatea ca Ministerul Apărării Naţionale să aducă aceste vaccinuri.

Iniţial, a fost anunţat că a opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de 163.800 de doze, soseşte luni în ţară pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Nu a mai putut să ajungă la această oră. S-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi. Monitorizăm situaţia. Ori astăzi, ori mâine. Am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină astăzi. Oricum, sunt doze de rapel şi suntem ok în următoarea perioadă şi nu se reprogramează nimic„, a spus Cîţu înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Potrivit premierului, campania de vaccinare anti-COVID-19 merge foarte bine.

Vom primi în această lună aproape 800.000 de doze (de la AstraZeneca – n.r.). Începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare. Nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile. Deci, încă 800.000 de persoane pentru programare. Nu văd o problemă. Azi am văzut un top făcut de Bloomberg. România se menţine la nivel global pe locul 14 în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Campania de vaccinare merge foarte bine şi bineînţeles că sunt probleme pe termen scurt, care nu depind de noi„, a spus Florin Cîţu.

El a reiterat că estimarea este că până în septembrie vor fi vaccinate anti-COVID-19 peste 10 milioane de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri