Caută
Close this search box.

Israel, război digital cu antivacciniştii. Sursa cea mai importantă de minciuni – Telegram

telegram

Guvernul Israelului a început un adevărat război cu anti-vacciniștii care lansează campanii de manipulare și dezinformare pe Internet, anunță Haaretz și Corriere dela Serra.

Ministerul israelian al Sănătății a înființat o echipă specială, formată din 11 tineri specialiști. Deși e pe primul loc în lume, la proporția de cetățeni vaccinați, Israelul are o problemă cu comunitățile de evrei ultra-ortodocși, care refuză deseori vaccinarea, explică G4Media.

Mulți dintre aceștia sunt influențați de campaniile masive anti-vaccin duse pe rețelele sociale, al căror scop e stoparea vaccinării în masă. Echipa de experți urmărește atât articolele din presa mainstream, cât și postările de pe rețelele sociale, și vânează informațiile false.

Imediat ce un asemenea exemplu este găsit, grupurile de Facebook sau site-urile responsabile sunt șterse imediat, grație legislației care permite acest lucru. Și o constatare interesantă a șefului echipei: majoritatea informațiilor false își au originea în grupurile Telegram, o rețea de mesagerie fondată de un IT-ist rus:

”Bastionul tuturor falsurilor online e Telegram, și de acolo începe monitorizarea. Ce apare pe Telegram e imediat preluat pe Facebook, Twitter și YouTube”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri